Общи условия

Общи условия

Настоящите общи условия дават информация на потребителите за правата и задълженията им при използване на информацията и услугите в сайта. Всеки потребител, работещ със сайта, е обвързан с правилата на настоящите общи условия от момента на влизане в сайта до напускането му.

ENTER Computers е интернет сайт на фирма ЕНТЕР КК ООД и има за цел да представи продуктите и услугите, които фирмата и нейните партньори предлагат на пазара. За всички продукти, които се предлагат на интернет сайта, ЕНТЕР КК ООД е оторизиран дилър или представител на директните вносители.

ENTER Computers си запазва правото да извършва промени в общите условия без предварително известие.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ПРОМОЦИИ

С попълването на онлайн форма за участие в промоция с награди или изтегляне на рекламни материали, участникът дава изричното си съгласие за събиране и обработка на личните му данни на Организатора на промоцията за целите на промоцията, за други промоции и активности, които ще се провеждат в бъдеще от ЕНТЕР КК ООД, както и за получаване на SMS или E-mail промоционални съобщения.

УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА

За да направите поръчка е препоръчително първо да се регистрирате, но регистрацията не е задължително условие. ENTER Computers се ангажира да не разпространява информацията с личните Ви данни извън фирмата и лицата или агенциите*, наети от фирмата да събират, класифицират и обработват информация за нея.

Потребителите се ангажират да не предоставят данните си за достъп (име и парола) до личния си профил, както и информацията, съдържаща се в техния профил.

ENTER Computers си запазва правото да прекратява регистрация на потребител, да премахва или редактира съдържание, да отказва достъп или изпълнение на поръчки по свое усмотрение.

Наличността на всеки продукт е обозначена чрез легенда за удобство на потребителите. ENTER Computers си запазва правото наличността и сроковете на доставка да се уточняват по телефон или e-mail, в момента на обработка на поръчката. ENTER Computers не носи отговорност за спазване на сроковете на доставка за продуктите, които са обозначени, че са само чрез заявка или с доставка за определен период и не са налични в склада на фирмата.

Цените в сайта са в лева и с начислен ДДС. В цената на продукта не се включва стойността на доставката и дължимите такси при плащане.

При поръчка потребителят посочва основните параметри според дадените в сайта възможности: брой, производител, доставка, цвят, модел и др.п. Потребителят задължително посочва адрес, телефон и e-mail за потвърждение на извършената от него поръчка, за да може да бъде стартирана. Непопълването на полетата за обратна връзка или публикуването на грешна, невярна или неточна информация, не обвързва фирмата със задължението за изпълнение на поръчката.

Потребителят се ангажира да изрази съгласието си за направената поръчка и да потвърди всички детайли по нея, след като оператор на ENTER Computers се свърже с него по телефон или e-mail.

Потребителят е съгласен, че комуникацията по електронен път удовлетворява неговите изисквания спрямо закона и той я приема равнозначна на информацията, предавана на хартиен носител или устно по телефона.


* С цел правилното функциониране на програма Коректен магазин на Pazaruvaj.com (Naspers OCS Hungary Kft. Адрес: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Дан. номер: HU24868291, Рег. №: 01-09-186759) след направените тук покупки имейлът на клиента както и имената на закупените стоки ще бъдат предоставени на Pazaruvaj.com. Така предоставените данни служат за събиране и публикуване на клиентски отзиви. Личните данни получени по този начин се обработват съгласно декларацията за конфиденциалност на pazaruvaj.com.

ДОСТАВКА НА ПОРЪЧКИТЕ

Безплатна доставка за всички нови лаптопи, таблети, нетбуци или други стоки над 149,99лв, освен за тези, за които изрично е посочена друга цена за доставка.

Поръчаните онлайн стоки могат да бъдат доставени, на посочения от купувача адрес, от куриерска фирма, в офис на куриер или в магазин от партньорската мрежа ENTER Computers, според желанието на клиента. Доставката на поръчки над 149.99 лв е безплатна. Във всички останали случаи разходите за доставка, когато тя е до дома или офиса на клиента или до офис на куриер, са 4.99 лв и се поемат от клиента.
Срокът за изпълнение на поръчка е oт 1 до 3 работни дни (зависимост от наличността в склада) с изключение на поръчките, направени в почивните или празничните дни, където срокът може да е по-дълъг. Пратките се доставят от понеделник до петък между 09.00 и 18.00 часа и събота между 09.00 и 13.00 часа. Някои населени места може да се обслужват от куриера по предварително фиксиран от него график. Възможни са изключения при специални поръчки, когато срокът за доставка може да бъде по-дълъг от 3 работни дни.
Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати (ако все още не са) поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офис на куриера до поискване от потребителя.
ENTER Computers или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефон или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.
В случай, че не може да изпълни поръчката, тъй като продуктът не е в наличност,
 ENTER Computers ще информира клиента за тази ситуация. 
Поръчаната техника ще бъде подобаващо опакована, заедно с придружаващите я документи. Имате възможност да отворите пратката и прегледате техниката, преди да платите на куриера. Трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката, когато получавате пратката. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера, който трябва да Ви състави протокол за увредена пратка.

 

Начин на плащане

ENTER Computers предлага следните начини на разплащане:

·         В БРОЙ - Платете в брой на каса в най-близкия магазин на ENTER Computers. Намерете най-близкия магазин

·         С КАРТА - Платете с дебитна или кредитна карта онлайн или на каса в най-близкия магазин от национална верига ENTER Computers;

·         ЧРЕЗ ePay - Платете онлайн чрез системата на ePay;

·         С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ - Заплащате поръчаната стока при получаването и от куриер. Ще получите гаранционна карта, касов бон и фактура (по желание);

·         С БАНКОВ ПРЕВОД - Банкови данни - Първа инвестиционна банка АД, IBAN: BG77FINV91501000056130. След поръчка ще получите проформа фактура за плащане и след като платите, ние ще изпратим поръчаната стока до желания адрес;

·         НА ИЗПЛАЩАНЕ - Кандидатствайте за стоки на изплащане с TbiCredit в магазин от национална верига ENTER Computers. Ако желаете, кандидатствайте онлайн, като добавите продукта в кошницата и изберете начин на плащане “На изплащане” и следвате описаната процедура;


*ENTER Computers си запазва правото да поиска авансово заплащане на поръчаната стока по банков път, като за това клиентът получава фактура за авансово плащане с посочени банкови сметки и поръчката започва изпълнение едва след получване на капаро или цялата сума.
 

ГAРАНЦИOННО ОБСЛУЖВАНЕ

Осигуряване на гаранция чрез сервизната мрежа на производителя
Продуктите, разполагащи с гаранционна карта, издадена от производителя, се обслужват от собствените им сервизни мрежи, както и от сервизни центрове, изрично посочени от тях в условията на гаранцията.
При проявяване на дефект в рамките на гаранционния период, моля обърнете се на телефоните, посочени в оригиналната гаранционна карта, за нужната консултация. Най-често дефектният продукт следва да се транспортира директно до най-близкия сервизен център, посочен в гаранционната карта. Този център, оторизиран от производителя, поема цялата отговорност за ремонта на продукта.
Условията за предоставяне на гаранция могат да варират в зависимост от производителя и се определят от търговската политика на всеки производител на национално ниво.
За допълнителна информация свържете се с фирмата от национална верига ENTER Computers, от която сте закупили техниката. При проблем свържете се с централата във Варна на тел: 0700 15060.

·         Гаранционният срок на стоката е посочен в гаранционната карта и започва да тече от датата на продажба;

·         Ремонти по време на гаранционния срок се извършват само след представяне на фактура (касов бон) и гаранционна карта;

Гаранционно обслужване в сервизен център от национална верига ENTER Computers
Всяка техника с гаранционна карта, издадена от фирма, част от Национална верига ENTER Computers, може бъде сервизирана от фирмата продавач или друг сервизен център, част от национална верига ENTER Computers.

Процедура за предоставяне на гаранционно обслужване
1. Прием в сервиз
Дефектните продукти, трябва да бъдат доставени до сервизния център на фирмата продавач или до най-близкия до клиента сервизен център от национална верига ENTER Computers с куриер или лично. Стоките, задължително следва да бъдат придружени от заявка за връщане (налична в комплекта или изтеглена от ENTER копие от фактура и оригинална гаранционна карта.
2. Установяване на дефект
След получаването на продукта в сервизния център, той се диагностицира от сервизните специалисти и се извършват необходимите действия за отстраняване на дефекта.
3. Изпълнение на гаранцията
Мерките за изпълнение на гаранцията могат да бъдат:
- ремонт на продукта
- частична или цялостна замяна
- възстановяване на стойността на продукта, ако не е възможно друго решение
Във всички изброени случаи срокът за изпълнение на гаранцията е един календарен месец.
4. Връщане на стоката към клиента
След привеждането на продукта в изправно състояние, той ще бъде изпратен обратно до адреса, посочен в заявката, по куриер или предаден лично на клиента в съответния сервизен център, според неговото желание. Времето за доставка е 48 часа в цялата страна. Възможно е някои населени места да се обслужват по предварително фиксиран от куриера график, в тези случаи доставката може да бъде повече от 48 часа.
Гаранционният срок се удължава с времето на престоя на уреда в сервиза. Този интервал се счита от момента на постъпването в сервиза до привеждането на продукта в изправно състояние и изпращането му по куриер или уведомяването на клиента, че може да получи своята техника в съответния сервиз. За допълнителна информация се свържете със сервиза от Национална верига ENTER Computers, който сервизира техниката. При проблем свържете се с централата във София на тел: 0877911900

Замяна след трети хардуерен ремонт
Съобразно законовите разпоредби, Ентер КК ООД осигурява на своите клиенти възможност за замяна на техниката, закупена от фирмата, или връщане на заплатената сума, при потвърден четвърти хардуерен ремонт. За замяната е необходимо техниката да е била ремонтирана три пъти в оторизиран сервиз и да продължава да създава хардуерни проблеми. Техниката се заменя с аналогичен или по-добър модел в зависимост от състоянието на пазара.
Не се считат за хардуерни рекламации всякакъв вид софтуерни инсталации, настройване на драйвери и проблеми при работа със софтуерни приложения.

ENTER Computers отказва гаранционно обслужване при следните случаи:

·         Относно преносими компютри, таблети, смартфони, телевизори, принтери, МФУ и др.

o    Механични удари, вследствие на които е счупен екрана на устройството или друга част от него;

o    Увреден външен вид, надрани капаци, вследствие механичен удар по корпуса;

o