РЕМОНТ / РАЗКОДИРАНЕ, БГ МЕНЮ, НАМОКРЯНЕ

Диагностика

Ние разполагаме с хардуерени и софтуерни инструменти за диагностика на вашето устройство. Това е най-добрият и бърз начин за откриване на проблемите. Диагностиката се състои от бързи тестове при проблеми с качество или липса на свързаност както от мобилни клетки, така и от WiFi, капацитет на батерията, проблеми с тъча или картината, проблеми с високоговорител или микрофон, сензори и всички останали хардуерни дефекти, които може да се появят.

Разкодиране

Разкодиране на телефон за употреба с всички сим карти се налага обикновенно за апарати, закупени от даден оператор чрез договор за ползване на дадена услуга или апарати, взети на разсрочено плащане. С подписване на договора и предоставяне на устройството, операторът го заключва с цел употреба само и единствено в рамките на неговата мрежа. Най-често ние извършваме разкодирането на телефон без хардуерна намеса, по този начин си запазвате правото на гаранционно обслужване при появил се дефект.

Разкодиране на телефон с код за отключване, фигурка или изискване на имейл и парола също е често срещан проблем. Успяваме да отстраним 99% от закодираните устройства с Android операционна система, както и част от заключените iPhone устройства.

Българско меню

Нашият сервиз Ентер компютърс – сервиз GSM и компютри предлага услуга за настройка на телефона, която да го направи на желания от потребителя език. За много от съвременните марки телефони съществува софтуер на многобройни езици включително и на български. В общи линии кирилизацията представлява добавяне на българският език към съществуващият език на телефона. Според желанието, можете да добавите езика, да заместите съществуващия език, да изберете кои езици да бъдат на телефона ви и всякакви други комбинации.

Инсталация на софтуер

Най-честата причина за инсталация или ъпгрейд на софтуер е свързана с различни проблеми /бъгове/. Част от тях са замръзване на образа, забиване, бързо харчене на батерията, невъзможност за стартиране на дадено приложение/програма, както и някои други проблеми. За правилната последваща работа на устройството е от изключителна важност избирането на точният софтуер за вашето устройство, тъй като в някои случаи всеки модел има по няколко разновидности, които се различават и по вграждания хардуер.

Създаване на резервно копие/бекъп/прехвърляне на носител на данни по избор на клиента.

В наши дни, най-ценното нещо е информацията на дадено устройство, а не самото то. Нашият GSM сервиз Ентер компютърс – сервиз GSM и компютри предлага услуги като извличане на информация както от работещи, така и от развалени смартфони или таблети. Ние можем да прехвърлим данните ви на друг мобилен апарат, флашка, диск или e-mail.

Обновяване на външния вид

Ако желаете да продадете телефона си и желаете да добие по-атрактивен търговски вид или просто ви е омръзнал начинът, по който изглежда, ние можем да ви предложим различни идеи за освежаване или разнообразяване на изгледа на вашето мобилно устройство.

Диагностика / ремонт при намокряне / поливане с вода

Един от най-често възникващите проблеми с мобилните устройства е намокрянето и поливането с вода. Ако това се случи, първо извадете батерията и не се опитвайте сами да подсушите устройството със сешоар, на радиатор, в ориз или подобни “изпитани методи”. Свържете се с нашият сервиз Ентер компютърс – сервиз GSM и компютри и донесете  устройството по възможно най-бързият начин за диагностика и установяване на евентуалните щети. Колкото по-дълго телефона е в това състояние, толкова по-големи щети биха могли да възникнат. Имайте предвид, че дори и при нормална работа след намокряне, платката и компонентите окисляват и с времето щетите се увеличават.

КОЛИЧКА