Брониран смартфон Ulefone Armor X5 Pro – Тест на дисплей, хардуер, камера и батерия

Брониран смартфон с ниска цена. Едва ли има някой, който да не харесва това словосъчетание. Особено ако вече е изпускал смартфона си и респективно в чупил дисплея му, омръзнало му е постоянно да дава пари за ремонти или да купува нови смартфони, а в същото време все е отлагал покупката на брониран смартфон, защото обикновено цената на такъв е доста висока. Ulefone Armor X5 Pro е точно такъв – брониран смартфон с ниска цена.

10072/files/image/ulefone_armor_9e_cena_smartfon_mnenie_broniran_udaroustojciv_vodoustojciv_6.jpg

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, спряхме именно погледа си върху степента на защита на корпуса на смартфона, като споделихме с вас освен при изпускане, на какви други външни влияния ще устои корпуса на този смартфон. Направихме акцент върху някои специфики на конструкцията му и разяснихме, как инженерите на Ulefone са създали практически неубиваем или поне много трудно убиваем смартфон.

За удобство на пропусналите да гледат въпросното видео, директен линк сме приложили над тази статия. А сега е време да продължим напред с обзора си, защото ви очакват още не по-малко интересни неща около модела, свързани с техническите му параметри.

10072/files/image/dsc051592.jpg

Първият от тях е дисплеят Той има на разположение 5.5″ зрителна площ и направен по IPS технология. Резолюцията му е HD+, 1440×720 пиксела водят до 293 пиксела за инч плътност и 0.0868мм размер на всеки от пикселите. В резултат образите, които виждаме на дисплея са достатъчно ясни и контрастни. Цветопредаването е добро, като оставаме с добри впечатления по отношение на яркостта, която позволява на екрана да е добре видим, дори когато сме навън и грее ярко слънце. Особено полезно, когато сте навън в слънчев зимен ден и снегът постоянно прави отблясъци.

Купете Ulefone Armor X5 Pro от enterbg.com

Като хардуер, Ulefone са заложили на сигурно, избирайки за Armor X5 Pro процесор, който вече не веднъж се е доказал като надежден. Това е 8-ядреният MediaTek MT6762V, известен още като Helio A25. Той е изграден по 12nm производствен процес, ядрата му са с Cortex-A53 архитектура и честота достигаща 1.8GHz. На централният процесор партнират графичен IMG PowerVR GE8320 и 4GB оперативна RAM памет. Като се замислим с такива параметри до неотдавна разполагаха топ флагманите на различни топ производители на смартфони.

10072/files/image/dsc05161.jpg

По време на практическите ни хардуерни тестове на Ulefone Armor X5 Pro, оставаме с изключително добри впечатления от работата му. За смартфона не представляват проблем нито мултитаскингът е множество еновременно отворени брауз прозорци и приложения, нито натоварването със средно тежки програми, нито играта на игри.

При последните единствено се съобразяваме с параметрите и най-тежките игри стартираме на ниски и средни графични настройки. Вградената в смартфона памет е 64GB, като обемът може да се увеличи с още до 256GB посредством microSD карта памет.

10072/files/image/dsc05178.jpg

Операционната система, която контролира всичко това е Android 10. Като както и при други модели от Armor серията на Ulefone, в приложенията на X5 Pro са добавени някои специфични, които са свързани с характера на смартфона. Например имате компас, дигитална лупа и няколко вида нивелири.

Навигационната система пък поддържа връзка и позициониране спрямо четирите основни сателита – GPS, GLONASS, Galileo и Beidou. Тук е моментът да споменем още, че Armor 5X Pro има вграден NFC чип и Bluetooth 5.0.

10072/files/image/dsc05182.jpg

Смартфонът има двойна камера върху гърба си, като помощният 2MP дълбочинен сензор спомага за реализирането на снимки с “Ефект Боке”. Основната камера е 13MP с апертура f/2.0. Тези тестови снимки са направени с нейна помощ, като като е видно, камерата се справя добре, дори със снимки на места с по-слаба околна светлина. При пълната липса на такава, на помощ идва двойна LED светкавица, която може да се използва и като фенер. При видео запис максималното качество е Full HD.

Предната селфи камера е 5MP с апертура f/2.2. Тя разполага и с Face Unlock функционалност, която ви позволява да отключите смартфона, когато разпознае лицето ви пред себе си.

10072/files/image/dsc05184.jpg

Сега е малко студено и едва ли мислите за гмуркане в морето, освен ако не планирате някоя екзотична ваканция, но ще ви споменем, че през лятото, с камерата на Armor X5 Pro спокойно ще можете да снимате и под вода, защото корпусът на смартфона е устойчив и на солена вода. Също така спусъкът на камерата можете да е, чрез физическият програмируем бутон в дясно.

Той е мултифункционален и влизайки в менюто с настройки, можете да го програмирате така, освен камерата да активира някоя от следните опции. SOS функция, която при задържане на бутона провежда обаждане до спешен номер с предварително зададен текст, като изпраща и точното ви местонахождение. Можете да използвате бутона за бърз достъп до запис на глас, скрийншот или фенер.

10072/files/image/dsc05180.jpg

Можете и да го настроите така, че да активира приложението Zello. За тези от вас, които не са чували за него – Zello е онлайн радио станция, която работи на типа Уоки-Токи и е изключително полезна при групов туризъм или различни мероприятия на открито, при които имате нужда от бърза групова комуникация.

Батерията на Ulefone Armor X5 Pro също е сред големите му преимущества. Тя предоставя цели 5000mAh заряд, който по време на тестовете ни се оказа достатъчен за цели 3 дни активна работа. В малко по-детайлна разбивка, този заряд ви предоставя до 25 часа постоянни разговори, 34 часа слушане на музика или 9 часа гледане на видео. В режим на изчакване пък максимумът е 440 часа. Големият заряд може и да се споделя с други устройства посредством Reverse Charger OTG функцията си.

Е, вече познавате добре смартфона Ulefone Armor X5 Pro. Ако искате да разберете каква е цената му към момента в който гледате това видео ревю, можете да посетите enterbg.com

2 thoughts on “Брониран смартфон Ulefone Armor X5 Pro – Тест на дисплей, хардуер, камера и батерия”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

КОЛИЧКА