7 начина как да забързаме компютъра си

как да забързаме компютъра си

1.  Махнете ненужните програми – понякога не се усещаме колко много неизползваеми програми сме инсталирали. Понякога , когато купим компютър със инсталиран на него WINDOWS, производителя зарежда и купища програмки, които работят във фонов режим и дори не знаем за тях. За щастие има решение на проблема и той се казва Clean Master for PC  . Просто свалете програмата и тя ще свърши цялата процедура сама.

2. Временни файлове – с времето те се натрупват и правят компютъра да работи по-бавно. Изтриването става лесно. Просто напишете в RUN конзолата или SEARCH бара на компютъра/ в зависимост от използваната операционна система/ %temp% и изтрийте temp файловете

3. Сложете бърз SSD диск – работят няколко пъти по-бързо, по-надеждни са и нямат механика, която да се развали. Скоростта на зареждане на WINDOWS ще бъде около 10 секунди/в зависимост от другите компоненти/

5. Дефрагментирайте – оптимизирайте времето за стартиране и бързината на компютъра по следния начин: Отворете MY COMPUTER, оттам щракнете на показания твърд диск с десния бутон на мишката. Избирате PROPERTIES, и TOOLS. Имайте впредвид , че процеса е бавен и може да отнеме време.

4. Сложете RAM памет – колкото повече , толкова по-добре. Паметта е изключително важна за бързата работа на компютъра. Съвременните програми изискват минимум 4GB, а за играене на игри поне 8GB.
6. Почистете компютъра – с времето се събират различни мръсотии, които полепват около вентилатора и задръстват охлаждащата система. Оттам компютъра прегрява и му е нужно повече време за да се справи със задачите. Имайте впредвид, че може да увредите процесора или да счупите вентилатора, затова по-добре се доверете на специалистите ни. 

Няма човек, който да не се е ядосвал на компютъра или лаптопа си. Обикновенно точно когато най-много ни трябва винаги става нещо и зацикля. Повярвайте не е толкова страшно , колкото изглежда. Сега ще ви кажем 10 бързи трика за да забързате машината си.

7. ВИРУСи – много от клиентите ни напоследък се оплакват от зачестили вирусни атаки, затова внимавайте какво отваряте и какво сваляте от интернет или пощата си. В случай , че все пак сте хванали вирус, може да се обърнете към ENTER COMPUTERS и ние ще съдействаме за изчистването на машината ви.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

КОЛИЧКА